koll_logo.png

OM arrangørklubben Koll Il

Koll IL ble stiftet i 1936 og dekker en lang rekke idretter som ski, hopp, fotball, orientering og volleyball. Koll Volley ble stiftet i 1986 og har markert seg i norsk eliteserie i en årrekke. Volleyball er en av de største gruppene i Koll IL.

Koll har vært i Norgestoppen i mange år. Damelaget til Koll vant serien 10 år på rad. Koll har noen av de beste juniorene i landet og fikk blant annet gull i NM sandvolleyball 2015 for JU15, sølv i NM volleyball Ju17 og JU15 i 2016, og gull i NM JU15 i 2018. Koll har flere spillere på landslaget både i sandvolleyball og volleyball. Koll spillere vant bronse i NEVZA Ju17 og i jrNM 2018 samt gull i jrNM Ju15.

I 1988 ble de første juniorlag etablert og i dag er vi 6 seniorlag og 11 juniorlag i klubben. De eldste juniorene har nå etablert seg på seniorlagene.

I 2017 åpnet Koll Arena og Koll Sandvolleyball ble etablert.

koll sandvolleyball.jpg

Historien om et sandvolleyballanlegg

En lang historie kort

2008
I januar 2008 blir første kontakt om sandvolleyballanlegg på Kringsjå tatt med Idrettsetaten og 4 år senere, samt en rekke møter og dugnadstimer, blir det i 2012 endelig bevilget 4 millioner kroner til anlegg.

2013
Prosjektet starter opp med Bymiljøetaten som tiltakshaver i juni 2013. Allerede etter noen måneder med prosjektering avdekker prosjektet behov for vesentlig økte budsjetter og den 20. desember 2013 presenteres et revidert budsjett på 11 millioner kroner. Motløshet og dårlig stemning snus til optimisme og pågangsmot hos ivrige Koll­ og volleyballentusiaster. Det er mye jobb som skal gjøres med å prosjektere anlegget men ting tar tid. Konsulenter fra Hjellnes Consult leies inn og det jobbes med alt fra type sand, avstand mellom tribunesetene og antall lysmaster, adkomstvei, vann og strøm.

Det legges planer for treningsopplegg, rutiner og ikke minst for turneringer og tidligere trener fra Topp Volley Norge og landslagstrener Magnus Borge Johansen ansettes i Koll for å trene elitelag damer og for å starte opp sandvolleyballaktivitet.

2015
Innsatsen krones bokstavelig talt med seier og den 30. oktober 2015 innvilges det reviderte budsjettet. Hurra nå er endelig alt klart for et flott sandvolleyballanlegg på 4 baner og flott tribune. Den 09 mars 2015 blir det gitt rammetilatelse fra Oslo Kommune. Nå gjenstår bare å få valgt entreprenør så kan spaden settes i jorden.

Men når anlegget skal stikkes ut så viser det seg at kart og terreng ikke stemmer overens. Vi er nærmere røtter av verneverdige trær enn planlagt. Man må ha nye runder på hvordan banene kan ligge i terrenget. Men høst kommer og vår blir til sommer uten at det bygges anlegg.

2016
I oktober 2016 etter flere møter mellom Koll og Bymiljøteaten samt engasjerte politikere sier endelig Plan- og Bygningsetaten ja til 3 reviderte utkast og utlysning av anleggsjobben legges ut i Doffin. Skaaret går seirende ut av anbudskonkurransen og allerede før jul settes spaden i jorda. Nå skjer det!

2017
En spesielt mild vinter med lite sne gjør at anleggsarbeidene kan fosse frem. I herdig arbeid i arbeidsgruppa gjennom vinteren og så plutselig så nærmer det seg åpning av Koll Arena. Det er nå dette eventyret endelig kan begynne. Idrettsglede.

Fredag 26. mai kunne endelig snoren klippes av en smilende og svært fornøyd idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), som erklærte Norges flotteste sandvolleyballarena – og en utstillignsplass for sporten – for åpnet.  Kilde NAB

Fredag 26. mai kunne endelig snoren klippes av en smilende og svært fornøyd idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), som erklærte Norges flotteste sandvolleyballarena – og en utstillignsplass for sporten – for åpnet. Kilde NAB